
Šťavy sú zdravé pre všetkých
Ovocie a zelenina by mali tvoriť neoddeliteľnú súčasť našej aj detskej stravy , čo nám však môže v dnešnej uponáhľanej dobe robiť problém. Náš bežný príjem vitamínov a enzýmov z ovocia je väčšinou nedostačujúci a skonzumovať potrebné množstvo bežným spôsobom je pre mnohých náročné.

V zásade by ste nemali pri odšťavovaní kombinovať ovocie so zeleninou, výnimkou však je jablko a mrkva. Odšťavenú čerstvú šťavu by ste mali vypiť hneď, aby enzýmy nevyprchali. Výhodné je tiež odšťavovať ovocie a zeleninu zo záhradky, nielen kvôli našej peňaženke, ale aj preto, že sú takéto plody zdravšie ako tie z obchodu.
Akú šťavu na čo?
Jablková šťava má čistiacu schopnosť, pomáha pri zápche, horúčkach, zápaloch. Ananásová šťava obsahuje enzým bromelín, ktorý má vynikajúce protizápalové vlastnosti. Pomarančová šťava pomáha pri prekyslení organizmu a využíva sa pri pôstnych kúrach.
Neprehliadnite:
Ryžovar – najpredávanejší zázrak na svete
Má extra veľký 75 mm široký plniaci otvor, aby ste mohli využívať celé plody. Nádoba na šťavu má 750 ml a kontajner na dužinu až 2 litre, takže naraz môžete odšťaviť skutočne veľké množstvo ovocia, či zeleniny. Nerezový nôž je odnímateľný, pre uľahčenie čistenia a má tiež mechanickú bezpečnostnú poistku.