Recept na tagliatelle s lososom s Kenwood

Recept na tagliatelle s lososom s Kenwood

Že Vás do kuchyne netiahne a varenie Vás nebaví? Často sa stáva, že sa Vám nepodarí niečo, čím ste sa chceli u svojich blízkych pochváliť a zabodovať? S robotmi Kenwood je varenie hračka, tentokrát Vám to ukážeme na príprave tagliatelle s lososom.
Pokiaľ ešte stále tápete a o tagliatelle ste nič nepočuli, prezradíme, že ide o ploché cestoviny tradičné jedlo talianskych oblastí Emilia-Romagna a Marche. Okrem toho, že sa podávajú s omáčku, napríklad s ospevovanou Bolognese, môžeme ich bez obáv kombinovať aj inak. Jedným príkladom za všetky je práve losos, s ktorým tvoria tagliatelle dokonalou delikatesou. A ako sme už vraveli – príprava je s kuchynskými robotmi Kenwood skutočne jednoduchá a pre mnohých aj netradičná a zábavná.

Ako na to
S pomocou robota Kenwood Cooking Chef vyrobíme ukážkové tagliatelle, a to tak, že do misy prístroja dáme múku, soľ, vajce a olej. Potom pripojíme hnetací hák, nastavíme rýchlosť 1-2 a asi dve minúty hnetieme, pokiaľ sa cesto naozaj nevymiesi. Ďalej položíme cesto na pracovnú plochu, hnetieme do hladka, zabalíme do priľnavej fólie a necháme asi 30 minút odležať.
Kenwood Tagliatelle
V druhej fáze výroby cestovín pripojíme stroj na ploché cestoviny, cesto posypeme krupicou a rozkrojíme ho na 4 veľké kusy. Valčekom z nich ľahko vytvoríme obdĺžniky. Strojček na ploché cestoviny nastavíme na najširšie možné nastavenie a za nízkej rýchlosti cesto niekoľkokrát pretlačíme. Zakaždým ho pritom preložíme napol, pokiaľ nebude vláčne podľa našich predstáv.

V ďalšej fáze znížime hrúbku o jeden stupeň, potom v nasledujúcom kroku zvolíme hrúbku, akú by mali mať Vaše tagliatelle. Nakrájané cestoviny uvaríme vo vode a scedíme.

Neprehliadnite:
Cassoulet alebo francúzska kuchyňa s robotom Kenwood
Aby sme prešli od tagliatelle k druhej časti jedla – nadrobno nakrájame cibuľku a papriku, cesnak spracujeme pomocou Status Setu na krájanie cesnaku. Ten vďaka tomuto pomocníkovi nepríde o drahocennú šťavu, ktorú ukrýva v granulách a najmä Vás prekvapí svojou intenzívnou chuťou. Všetko restujeme na kvapke oleja, pridáme krájané paradajky a mierne povaríme. Do tejto omáčkovej zmesi pridáme tuniaka a ďalej nevaríme. Všetko môžete zjemniť smotanou a doladiť podľa vlastnej chuti korením a soľou. Esteticky zameraní kuchári môžu pred servírovaním ozdobiť jedlo lístkami bazalky alebo jemne nastrúhaným syrom vďaka nášmu netradičnému Status univerzálnemu strúhadlu, pre ktoré nie je problém nastrúhať čokoľvek. A čo sa týka tvrdých syrov parmezánskeho typu, použitím tohto pomocníka pre strúhanie získame uvoľňujúcu typickú taliansku arómu.

Povedzte sami – nie je to naozaj jednoduché? Prajem Vám dobrú chuť!

Chcete vedieť viac o kuchynských robotoch Kenwood a možnostiach, ktoré varenie s nimi schováva? Stiahnite si náš e-book plný zaujímavých článkov!
comments powered by Disqus