3 vynikajúce recepty s váhou Blumenthal

3 vynikajúce recepty s váhou Blumenthal

Kto raz v kuchyni vyskúša kuchynskú váhu Salter Heston Blumentahl, inú už chcieť nebude a všetky ostatné váhy sa okamžite stanú len slabými náhradami. Pokiaľ už patríte k tým šťastným, ktorí doma váhu majú, vyskúšajte naše tipy na niekoľko pochúťok, pri ktorých príprave oceníte všetky prednosti tohto prístroja.
Prečo Salter Heston Blumenthal?
     Pretože táto váha je dokonalá. Už na prvý pohľad každého musia zaujať 2 vážiace plochy – jedna do 200 g a druhá až do 10 kg! Zatiaľ čo na tej prvej zvážite akúkoľvek látku na 0,1 g presne, na druhej platforme môžete vážiť čokoľvek do 10 kg, čo vás napadne! Vysoko kvalitná nerez, ktorá sa jednoducho udržuje, zasa poteší všetkých, ktorí po tvorení v kuchyni neradi zdĺhavo umývajú kuchynské potreby a upratujú. A aj keď ide o využiteľnú vec na množstvo spôsobov, veľa miesta vám v domácnosti nezaberie – s rozmermi 26 x 17,5 x 2,5 cm môže robiť radosť v každej kuchyni. Viac o samotnej váhe a o množstve jej prednosti sa môžete dočítať tu.

3 recepty, ktoré vás budú s váhou Blumenthal baviť
     Ako sme sľúbili, tak i konáme. Prinášame vám 3 skvelé tipy na luxusné pochúťky, ktorých príprava bude s váhou Blumenthal úplne jednoduchá a výsledok ohromí každého, kto ochutná.

Hovädzia tagliata, ktorú budete milovať
Hovězí tagliata     Na tanieri naservírovaný na prúžky nakrájaný steak s lístkami rokety a hoblinkami parmezánu. Úplne jednoduchá príprava, ktorej výsledok je vskutku ohromujúci.

Neprehliadnite:
Pečeme pro celiaky: Hravě, chutně a snadno! Máme pro vás 3 lahodné recepty, které si zamilujete
Ingrediencie: olivový olej, 2 steaky sviečkovej s váhou 400-500 g, čierne korenie a soľ, 3 strúčiky cesnaku, rozmarín, citrónová kôra, šťava z jedného citrónu, 60 g lístkov rokety, 40 g hobliniek parmezánu, morská soľ

Postup:
- Skôr než začnete pracovať s mäsom, nechajte ho, aby sa ohrialo na izbovú teplotu.
- Rozpáľte panvičku. Kúzlo celého receptu spočíva v tom, že ako náhle začnete piecť, panvička musí byť úplne rozpálená.
- Každých 30 sekúnd, ktoré vám odpočítajú stopky na váhe Blumenthal, steak obracajte.
- Termometer vám bude ukazovať teplotu mäsa. Keď bude mať mäso teplotu asi o 5°C nižšiu než akú chcete dosiahnuť, vezmite ho z panvice a pred servírovaním ho nechajte „dôjsť“ na mriežke.
- Potom na panvicu vlejte olivový olej a nechajte ho rozpáliť.
- Steak osoľte a položte ho na panvicu na 30 sekúnd, otočte ho a opäť nechajte 30 sekúnd  na panvici. Opakujte, dokiaľ steak nedosiahne požadovanú teplotu.
- Vyberte steaky a na panvicu s olejom dajte pripravený cesnak, rozmarín, a trochu citrónovej kôry. Zmiešaním vznikne dresing.
- Po 5 minútach pridajte citrónovú šťavu.
- Steaky nakrájajte na prúžky a položte na tanier. Dochuťte ho soľou a čiernym korením
- Zmiešajte roketu s dresingom a dajte na mäso.
- Pokrm posypte  hoblinkami parmezánu a kryštálikmi morskej soli. Môžete servírovať.

Citrónová torta, na ktorú len tak nezabudnete
Citronovy dort     Že citrónová torta nepatrí medzi vaše obľúbené dezerty? Vyskúšajte tento recept a situácia sa iste rýchlo zmení!

Ingrediencie:
Korpus – práškový cukor, 3 veľké žĺtky, 300 g múky, 150 g neslaného masla, ½ čajovej lyžičky soli, semienka z ½ vanilkového struku, kôra z ½ citrónu
Náplň – 9 veľkých vajec, 1 žĺtok, citrónová šťava z 5 citrónov a kôra, 300 g šľahačky, 390 g cukru (kryštál)
Na koniec – 80 g nerafinovaného cukru kryštál a créme fraiche

Neprehliadnite:
Další recepty s mixérem Rusell Hobbs
Postup:
- Najprv zmiešajte práškový cukor so žĺtkami. Potom rozmixujte v inej nádobe múku, maslo a soľ, pridajte citrónovú kôru a semienka vanilky a mixujte dokiaľ nevznikne zmes.
- Cesto spracujte do plochého obdĺžnika, zabaľte do fólie a nechajte 1 hodinu v chladničke.
- Po hodine cesto vyberte, vyvaľkajte na hrúbku 3 mm medzi 2 mastnotu neprepúšťajúcimi papiermi a uložte na 30 minút do mrazničky.
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Z cesta vytvorte 20 cm dlhé  pásky, popichajte ich vidličkou a vráťte na 10 minút do mrazničky.
-  Zabaľte pásky znovu do papiera a cesto nechajte piecť 30 minút.
- Po 30 minútach vyberte papier a cesto nechajte v rúre ešte 10 minút.
- Potom cesto vyberte a nechajte vychladnúť. Rúru nechajte dôjsť na 120°C a cesto do nej vráťte, aby sa opäť rozohrialo.
- V mise zmiešajte žĺtky a vajce a pridajte zvyšné ingrediencie na náplň. Vzniknutú zmes zohrejte na vode na 62°C, potom sa zbavte bubliniek, ktoré na zmesi vznikli.
- Hotovú náplň dajte na cesto a pečte 25 minút alebo pokiaľ torta nedosiahne teplotu 70°C. Potom nechajte vychladnúť.
- Pred servírovaním posypte hotovú tortu trochou cukru a pridajte créme fraiche.

Zdravší variant chipsov, ktorý všetkým zachutí
Chipsy     Ako náhle sa na náš trh dostali chipsy, mnoho z nás na nich začalo ulietať a nedokáže sa ich vzdať. Už ste si ale skúšali upiecť svoje vlastné? Pri výrobe môžete kontrolovať všetky prísady a tak najlepšie viete, čo jete!

Ingrediencie: 1 kg zemiakov, maslo alebo olej

Postup:
- Zemiaky nakrájajte na chipsy (cca. 2 x 2 x 6 cm).
- Chipsy umyte a dajte na 20-30 minút variť.
- Potom ich nechajte uschnúť a na hodinu vložte do mrazničky.
- Na panvici rozohrejte olej na 130°C a osmažte chipsy tak, aby sa na nich vytvorila chrumkavá krusta.
- Po 5 minútach položte chipsy na papier na pečenie a nechajte oschnúť.
- Opäť hodinu mrazte v mrazničke.
- Znovu rozohrejte olej, tento krát na 180°C, a chipsy znovu osmažte. Hotové posypte soľou.

Neprehliadnite:
Testování kuchyňského robota Russell Hobbs model Aura 20355-56
     Pri všetkých receptoch, na ktoré si trúfate, vám prácu uľahčí váha Blumenthal, ktorá váži na 0,1 g presne. Potom už záleží len na vašich chutiach, na fantázii a šikovnosti. Vyskúšajte pre začiatok tieto 3 recepty a zistíte sami, že príprava lahodných pokrmov môže byť aj zábavná!
comments powered by Disqus