Bucatini v alobale - Bucatini al cartoccio. Delikatesa na nedeľu

Bucatini v alobale - Bucatini al cartoccio. Delikatesa na nedeľu

Ľahká kombinácia výnimočných ingrediencií pre milovníkov zdravej výživy. V tomto recepte nájdete obľúbené delikatesy talianskej kuchyne. Od olív, cez mozzarellu až po capperi (kapary).
Tento recept je časovo náročnejší, ale výsledný efekt stojí za námahu. Určite si ho radi zaradíte do jedálneho lístka. Na prípravu budete potrebovať zhruba 45 minút. Aby bol postup jasnejší pripravila som niekoľko fotografií.

Čo budeme potrebovať:
- 300 g bucatini ( kľudne môžete použiť aj špagety)
- 350 g čerstvých paradajok
- 50 g zelených olív
- 20 g capperi ( kapary)
- 200 g mozzarella
- niekoľko lístkov bazalky
- niekoľko lístkov oregana ( môžete použiť aj sušené)
- mlynček s korením
- niekoľko lyžíc olivového oleja
- soľ

Príprava:
1. Ako prvé odporúčam urobiť si z alobalu vrecko, kde dáme na záver pripravenú cestovinu. Aby som dosiahla efekt širšieho dna vrecka, tak som zahla rohy a vytvorila trocha širšie dno.

Bucatini

Bucatini

2. Paradajky uvaríme vo vode. Sparené paradajky ošúpeme, pokrájame a necháme odtiecť v sitku.

Bucatini

Bucatini

3.
Olivy a mozzarellu pokrájame na malé kúsky. Capperi necháme odkvapkať v sitku.​

Bucatini

4. Bazalku a oregano nasekáme na drobno.

Bucatini

5. Vo väčšom hrnci v dobre osolenej vode uvaríme cestovinu “al dente”, keďže ju budeme zapekať v rúre, tak dajte pozor, aby bola menej uvarená ako zvyčajne.
6. Uvarenú a scedenú cestovinu zmiešame v mise s pripravenými ingredienciami. Pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme trocha namletého korenia, soľ a znova premiešame.
7. Pripravené cestoviny opatrne vložíme do alobalu. Polejeme olivovým olejom. Alobal sa snažte čo najlepšie hermeticky uzavrieť, postavte to na pekáč, tak aby sa to neprevrátilo.

Bucatini

8. Do vyhriatej rúry na 180°C dáme cestovinu zapiecť na 10 minút.
9. Po vybratí z rúry opatrne otvorte alobal, vrchný lem alobalu odstrihnite nožnicami, ozdobte bazalkou a ihneď podávajte za pomoci vidličky a lyžice.

Bucatini
comments powered by Disqus