Domáca pizza: rýchlo a jednoducho

Domáca pizza: rýchlo a jednoducho

Už ste sa prejedli mrazených polotovarov a chceli by ste vašu domácu pizzeriu dostať na vyššiu úroveň? Máme pre vás jednoduchý a hlavne rýchly recept na domácu pizzu. Jej príprava vám zaberie maximálne 30 minút a z taniera zmizne ešte rýchlejšie.
Pec na pizzu alebo teplovzdušná rúra?
Na mikrovlnku rovno zabudnite! My sme si pre náš recept vybrali pec na pizzu od Ariete, pretože jej nahriatie trvá podstatne kratšie a vysoko kvalitný žiaruvzdorný kameň dodá vašej pizzi chrumkavosť ako z ozajstnej pizzerie. Ovládanie je úplne jednoduché, keďže sa na peci nastavuje iba teplota a čas.

Čo budeme potrebovať na prípravu pizze?
1/ cesnak
2/ hladká múka
3/ paradajkový pretlak malý
4/ pizza korenie
5/ cesto - polotovar zoženiete takmer v každých potravinách alebo si môžete vyrobiť vlastné kysnuté cesto
6/ šunka – odporúčame Serano
7/ syr – odporúčame syry výraznej chute, ako eidam či mozzarella
8/ kukurica, cherry paradajky, rukola, baby špenát alebo ďalšie prísady podľa chuti: olivy, huby, ananás.

Ariete Piza Maker

Príprava

Aby nám cesto kvôli zdĺhavej príprave nevyschlo je potrebné si väčšinu ingrediencií predpripraviť. Na pracovnej ploche by sme mali mať očistený cesnak, nastrúhaný resp. narezaný syr, nakrájané cherry paradajky a naporcovanú šunku. Ak máme všetko po ruke môžeme začať.

Neprehliadnite:
Zelené palacinky s červeným palacinkovačom
1/ Dosku, na ktorej budeme upravovať cesto zľahka posypeme hladkou múkou. V prípade, že máme cesto z polotovaru, tak ho len doupravujeme valčekom a vyrežeme potrebnú veľkosť, cca 25x25 cm. Ak sme si cesto vyrábali sami, tak ho vypracujeme v rukách a následne upravíme valčekom. Počas spracovania cesta rozdrvíme strúčik cesnaku a votrieme ho do cesta.

Ariete Piza Maker

2/ Cesto máme pripravené! Je čas zapnúť pec na maximálnu teplotu a čas.

3/ Doba nahrievania peci odpovedá približne času na obloženie pizze.

Ariete Piza Maker

4/ Na pripravené cesto rozotrieme približne jednu čajovú lyžičku paradajkového pretlaku. Množstvo pretlaku dávkujeme podľa chuti a podľa toho, či obľubujeme pizzu skôr so suchším alebo šťavnatejším základom.

Neprehliadnite:
Cukrová vata ako z Matějskej púte
Ariete Piza Maker

5/ Jemne posypeme pizzu korením a nastrúhaným syrom, okraje nechávame prázdne.

Ariete Piza Maker

6/ Na pizzu poukladáme všetky nami vybrané ingrediencie. V našom prípade šunku, cherry paradajky, kukuricu, rukolu a baby špenát. Tesné pred vložením do pece pizzu ešte raz jemne posypeme nastrúhaným syrom.

Ariete Piza Maker

7/ Pizzu vložíme do výrobníka pizze a pečieme zhruba 4 minúty, resp. kým nám nezačnú hnednúť okraje. Ďalším ukazovateľom, že je pizza hotová je, ak sa jej spodok nelepí k peci.

Ariete Piza Maker

8./ Pizzu vyberieme z pece a pokrájame kolieskom na to určeným.

Neprehliadnite:
Chrumkavé waffle na počkanie
Ariete Piza Maker

Tip: Po vybratí z pece skúste pizzu dochutiť čerstvou a studenou mozzarelou. Našu mozzarellu sme vyrobili v unikátnom výrobníku syra- B-cheese od Ariete.  

Nezabudnite sledovať náš magazín, kde nájdete ďalšie chutné recepty a taktiež Facebook Ariete Czech & Slovak. A na záver nám nezostáva nič iné, ako vám popriať dobrú chuť.
comments powered by Disqus