AKG prináša svetu prvé slúchadlá so zosobneným zvukom. Inšpirované Quincy Jonesom

CES 2015, LAS VEGAS – HARMAN, prvotriedne celosvetové audio a infotainmentová spoločnosť (NYSE:HAR) s pýchou predstavuje AKG N90Q, prvé slúchadlá na svete so zosobneným zvukom – navrhnuté legendárnym výhercom Grammy Quincy Jonesom.
AKG N90Q"Behom posledných piatich rokov som si poriadne užil úžasné partnerstvo s Harmanom a som nadšený, že môžem k svojej podpisovej rade slúchadiel pridať AKG N90Q.” povedal Quincy Jones. “Existuje iba 12 nôt a bez ohľadu na to, aký hudobný žáner Vás baví, či už je to Jazz, R&B, Pop, Rock alebo Klasická hudba, verí, že zážitok poskytnutý AKG N90Q sa vám prispôsobí tak, že budete veriť, že ste v profesionálnom nahrávacom štúdiu. “ Quincyho dcéra, Kidada Jones, známa Disneyho dizajnérka, sa na vytváraní N90Q taktiež silne podieľala. Pomohla určiť celkový estetický vzhľad, vybrala kľúčové materiály k vytvoreniu luxusného look & feel, a zaistila, aby produkt nielen dosiahol, ale presiahol Quincyho očakávania.

Kombinácia skúsenosti Harmanu so spracovaním signálu, psychoakustikou a ergonómiou slúchadiel so skvelými naladenými ušami najlepších producentov všetkých dôb, vytvorila skutočný priemyslový primát. N90Q, predstavujúci technológiu TruNote, automaticky a presne reprodukuje zvuk optimalizovaný pre anatómiu užívateľa.

Technológia TruNote sa skladá z nového, značkového softwarového riešenia pre autokalibráciu a meranie frekvenčnej odozvy v kombinácii s patentovaným dvoj penovým náušníkom a ovládačom pistonic motion driver. Riešenie autokalibrácie používa dva mikrofóny v každom náušníku, aby merali frekvenčnú odozvu, zatiaľ čo máte slúchadlá na sebe. To generuje presný opravný filter, všetko v rámci sekúnd. Dvoj penový náušník a optimalizovaný ovládač pistonic motion driver sú požadované preto, aby sa predišlo nechceným odrazom a cavity effects, čo je podstatné pre optimálnu a bezchybnú reprodukciu zvuku.

Quincy navyše k TruNote zaistil, že Quincy N90Q využíva najnovšiu technológiu tlmenia a prispôsobenia zvuku, aby optimalizoval audio zážitok poslucháčovmu vkusu. Jemné a neustále úpravy basov a výškové hladiny zaisťujú, že reprodukcia zvuku zostáva neskreslená.

AKG N90Q