Slovenská káva ocenená za veľkou mlákou

Aké pocity vo vás vyvoláva chuť kávy? Nepochybne relax, stretnutia s priateľmi či pohodu doma s rodinou, kde rozvoniava spolu s domácou bábovkou. Na trh prichádza výnimočná káva so slovenským rodokmeňom, ktorá získala ocenenie aj za veľkou mlákou. Zoznámte sa - káva GURMÁNKA.
Slovenská káva opäť medzi špičkami
     Slovenská kávová spoločnosť elicsire (čítajte „elixír“) potvrdila svoju pozíciu jedného z najkvalitnejších výrobcov kávy v Európe. Najprv sa umiestnila v prestížnom medzinárodnom hodnotení káv CoffeeReview (Berkeley, USA) medzi európskou špičkou so svojou prvou značkou Ebenica coffee. Ďalší úspech na seba nenechal dlho čakať. Novinka od tejto slovenskej firmy s názvom Gurmánka zaujala odbornú porotu vďaka svojej univerzálnosti a špecifickej chuti. Hodnotenia štandardne prebiehajú formou slepých testov niekoľko-člennej komisie, tzn. že hodnotitelia nevedia, akú kávu práve hodnotia. Každý porotca dáva v niekoľkých kategóriách body, ktoré sa následne podľa definovaného kľúča spočítajú. Výsledkom je celkové bodové hodnotenie. Maximom je 100 bodov, podobne ako je to v súťažiach vína. Zisk 90 a viac bodov znamená Zlatú medailu a je významným ocenením pre danú kávu. Káva GURMÁNKA získala v CoffeeReview spolu 92 bodov, čo ju radí medzi najlepšie espresso kávy Európy. Vysoký bodový zisk dosiahla vďaka svojej univerzálnosti a chuťovému profilu. Maximálny dosiahnutý počet bodov v danej kategórii bol 94 bodov.

"Kávu Gurmánka sme do hodnotenia posielali ešte v štádiu jej príprav. Tesne po tom ako sme doladili jej finálnu chuť. Vychádzali sme z tradícií prípravy a chutí kávy na území Slovenska, ešte od čias Rakúsko-Uhorska. Výsledok porotcov nás prekvapil a o to viac zaväzoval vo fázach prípravy marketingu a ostatných atribútov značky,“ vysvetľuje Marek Fajčík, majiteľ spoločnosti elicsire a zároveň producent kávy Gurmánka a dodáva: „Hodnotenie z CoffeeReview si veľmi vážime, umiestniť sa s dvomi našimi značkami káv Ebenica aj Gurmánka medzi absolútnou európskou špičkou je famózny výsledok. Veríme, že Gurmánka bude chutiť aj slovenským kávičkárom."

Gurmánka na raňajky

S nádychom tradície

Gurmánku kávoví vizionári poňali v retro štýle. Pohrali sa nielen s chuťou, ale aj s obalom. Originálnu kávu, balenú v praktických plechových dózach s elegantným jemným retro dizajnom, si môžete kúpiť ako zrnkovú kávu aj mletú. Primárne je určená pre domácnosti. S ambíciou vyvolať spomienky na staré dobré časy, kedy z kuchyne našich starých mám rozvoniavala káva a čerstvo upečený chlieb, či bábovka.

Aká je?
Zloženie: 80% Arabica : 20% Robusta
Praženie: Medium dark roast
Balenie: 250g plechovka
Formy: zrnková káva (čierne logo), mletá káva (červené logo)
Výrobca: slovenská rodinná kávová spoločnosť elicsire s.r.o., výrobca kávy EBENICA Coffee
Cena: 8.90 EUR s DPH za 250g (zrnková, alebo mletá)

„Tóny bohatej tmavej čokolády dominujú v aróme i v chuti. Cítiť stopy hrozienok a kvetov. Plný, krémový pocit v ústach. Mierne dráždivý záver. Chuť dlho pretrváva. V spojení s mlieko sa ešte zoslaďuje a zaobľuje. Skvelá ukážka komplexného a charakteristického prístupu výrobcu preferujúceho čokoládové vnemy. Výborne remeselne pripravená káva.“ (Zdroj popisu chutí: Hodnotenie CoffeeReview, Berkeley, USA)

Vďaka svojej univerzálnosti je káva GURMÁNKA skvelou voľbou pre prípravu rôznych druhov káv – espresso kávy, zalievanej kávy, prekvapkávanej kávy a pod.

3 dôvody na ochutnanie novej kávy Gurmánka:
1. Gurmánka reprezentuje obľúbené slovenské kávové chute bez kyslosti
2. získala svetové ocenenie v hodnotení CoffeeReview
3. je balená v praktickej plechovke, ktorá dlho vydrží a v ktorej si môžete skladovať svoju kávu