TomTom a Renault predstavujú svoj prvý palubný navigačný systém pre elektromobily

Praha - TomTom a Renault predstavili svoj prvý integrovaný navigačný systém špecificky navrhnutý pre elektromobily, ktorý je štandardne umiestnený v automobile Fluence Z.E.
     Carminat TomTom Z.E LIVE príjma informácie o aktuálnom stave nabitia batérie, podľa čoho určí vzdialenosť, ktorú je automobil schopný prejsť. Informácia je potom zobrazená na navigačnom displeji porovnávaním plánovanej trasy s odhadovanou výdržou batérie a dostupnosťou dobíjacích staníc na ceste. Tak pomáha efektívne naplánovať dobíjanie a eliminovať stres šoférov ich ubezpečením, že trasu je možné dokončiť. Systém umožňuje vyhľadať takisto ekologické trasy, teda tie, ktoré sú najmenej náročné na spotrebu energie automobilu.
Schopnosť vyhľadať vhodnú dobíjaciu stanicu, ktorých bude tento rok v Európe už cez päť tisíc, je pre šoférov kritické. Aplikácia TomTom HOME poskytne užívateľom aktuálny zoznam dobíjacích staníc vždy, keď pripoja SD kartu s mapami ku svojmu počítaču. Carminat TomTom Z.E LIVE informuje šoférov v reálnom čase o dostupnosti dobíjacích staníc na trase, takže môžu kedykoľvek zastaviť a dobiť svoj elektromobil.

Renault Fluence

"Toto je prvý navigačný systém TomTom v segmente elektromobilov, ktorý reprezentuje významný míľnik pre nás ako spoločnosť na tomto novom trhu. Carminat TomTom Z.E.LIVE pre Fluence Z.E. je v poradí treťou generáciou úspešnej rady Carminat TomTom a zdôrazňuje naše plodné vzťahy s Renaultom," vysvetľuje Robert Červenák, Senior Account Manager Czech Republic, TomTom.

"Sme veľmi šťastný, že sme v uplynulých rokoch vypestovali silné partnerstvo s firmou TomTom, vďaka nemu môžeme teraz dať za vznik novej generácií nášho produktu - Carminat TomTom Z.E. LIVE. Toto riešenie je kľúčovým doplnkom nového automobilu Fluence Z.E. Program elektromobilov je pre nás v Renaulte obrovsky dôležitý a Carminat TomTom Z.E. LIVE hrá podstatnú rolu v jeho úspešnosti," dodáva Stephen Norman, riaditeľ pre globálny marketing a komunikáciu, Renault.

Carminat TomTom Z.E LIVE prichádza navyše so službami LIVE vrátane HD Traffic, ktorá poskytuje šoférom unikátne dynamické navádzanie a umožňuje dôjsť do cieľa najrýchlejšie dostupnou trasou na základe aktuálnej dopravnej situácie. Nechýba ani lokálne vyhľadávanie s TomTom Places a Google.

Kľúčové vlastnosti:
- Navigačné riešenie pre elektromobily zahŕňa prejazd cez dobíjacie stanice a integráciu so správou batérie automobilu;
- Ekologické trasy;
- Vizualizácia vzdialenosti, ktorú je automobil schopný prejsť, na mape zobrazené na navigačnom displeji;
- Automatické aktualizácie prostredníctvom TomTom HOME s vyhľadávaním najbližšej dobíjacej stanice, vrátane tých v blízkosti cieľa alebo inej lokality;
- HD Traffic - unikátna kombinácia dopravných informácii v reálnom čase a dynamického navádzania. Informácie sú generované prostredníctvom siete šítajúcu cez 82 milión sond po celej Európe;
- Lokálne vyhľadávanie s TomTom Places a Google;
- Počasie;
- Upozornenie na cestné radary pomáhajú šoférom ísť bezpečnejšie a zodpovednejšie;
- Technológia IQ Routes vypočíta pre užívateľa najrýchlejšiu trasu do cieľa. Táto technológia počíta trasu podľa priemerných rýchlosti nameraných na cestách. Vždy ponúkne tú najrýchlejšiu trasu a zároveň i najpresnejší odhad príchodu pre každý deň a každú dennú hodinu, čím šetrí čas, peniaze a pohonné hmoty;
- Dokonalé navádzanie jazdnými pruhmi prehľadne ukazuje, do ktorého jazdného pruhu sa máte pred križovatkou zaradiť, aby ste neprešli odbočku. I na najzložitejších diaľničných uzloch budete vďaka realistickému 3D zobrazeniu križovatky v pohode a bezpečí;
- Funkcia MapShare umožňuje užívateľom zanášať opravy do svojich vlastných máp a využívať tisíce ďalších opráv vytváraných komunitou TomTom každý deň.

Načítavam video ...