101.90 €
Doprava zdarma
Skladom
Pridať do zoznamu prianí Strážny pes

Status Vakuovací systém BV500

Prečítajte si

Určené pre užívateľov, ktorí ocenia jednoduchosť, kvalitu uložených potravín a denné vákuové balenie menšieho množstva jedla.  Odporúča sa do domácnosti, kde skladujú doma vypestovanú zeleninu, sušené mäsové výrobky, atď.
- Automatický a manuálny režim vákuovania pre krehké potraviny
- Podtlak 650 mbar
- Výkon čerpadla 12l/min
- Životnosť cca 6 000 vákuovacích cyklov
- Zberná nádobka na kvapaliny
- Integrovaný zásobník na rolku
- Canister funkcia
   Sada obsahuje:
- 1x Vakuovací systém BV500
- 3 malé vrecká (200x280mm)
- 3 veľké vrecká (280x360mm)
- 1 úzka rolka fólie (200x1500mm)
- 1 široká rolka fólie (280x1500mm)
-  nôž na rezanie fólie
-  hadica pre vysatie vzduchu z boxov
Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
 
Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
 
Určené pre užívateľov, ktorí ocenia jednoduchosť, kvalitu uložených potravín a denné vákuové balenie menšieho množstva jedla.  Odporúča sa do domácnosti, kde skladujú doma vypestovanú zeleninu, sušené mäsové výrobky, atď.
- Automatický a manuálny režim vákuovania pre krehké potraviny
- Podtlak 650 mbar
- Výkon čerpadla 12l/min
- Životnosť cca 6 000 vákuovacích cyklov
- Zberná nádobka na kvapaliny
- Integrovaný zásobník na rolku
- Canister funkcia
   Sada obsahuje:
- 1x Vakuovací systém BV500
- 3 malé vrecká (200x280mm)
- 3 veľké vrecká (280x360mm)
- 1 úzka rolka fólie (200x1500mm)
- 1 široká rolka fólie (280x1500mm)
-  nôž na rezanie fólie
-  hadica pre vysatie vzduchu z boxov
Vákuovanie pre začiatočníkov: Plytváte potravinami? Zistite to!

Vákuovanie pre začiatočníkov: Plytváte potravinami? Zistite to!Publikované: 27.02.2021

Vedeli ste, že priemerný Slovák vyhodí ročne približne 111 kíl potravín? Že vizuálne nepríťažlivé potraviny sa do našich obchodov ani nedostanú a že plytvanie začína už pri pestovaní? Potraviny musia zvládnuť dlhú a náročnú cestu na to, aby sa dostali až k vám domov. A mnoho z nich sa dokonca nikdy nespotrebuje. Aké sú štatistiky a čo môžete urobiť pre ich záchranu?

„Nárazové“ nákupy potravín dokážu ušetriť čas aj peniaze

„Nárazové“ nákupy potravín dokážu ušetriť čas aj peniazePublikované: 20.02.2021

Dnešná doba nás núti viac premýšľať nad tým, čo vlastne potrebujeme a bez čoho sa prekvapivo zaobídeme dlhšiu dobu. Jednou z vecí, bez ktorej by sme však neprežili je potrava. Do obchodov nás preto najčastejšie vyženie hlad. Často však nakupujeme v nevhodnej chvíli (keď sme hladní) alebo impulzívne (necháme sa zlákať akciami, novinkami a „výhodnými“ baleniami). Ako to teda urobiť, aby sme nepodliehali „nákupnej horúčke“, zostali nohami pevne na zemi a ušetrili čas aj peniaze? Čítajte ďalej.

Toto je 5 potravín, ktoré sa vám najrýchlejšie pokazia + tipy, ako tomu predchádzať

Toto je 5 potravín, ktoré sa vám najrýchlejšie pokazia + tipy, ako tomu predchádzaťPublikované: 09.11.2020

Zhruba tretina celého môjho nakúpeného jedla končí v odpadkovom koši. Len v Česku vyhodíme každý rok cca 200 ton jedla. A lepšie na tom nie sú ani naši slovenskí susedia. Tí podľa štatistík vyhodia 111 ton, čo je menej než v Česku, no aj tak ich toto číslo posunulo na ôsmu priečku najväčších plytvačov v EÚ. Jak však túto nemilú štatistiku zmeniť? Základom je zistiť, ktoré potraviny sa pokazia najrýchlejšie a čo urobiť preto, aby k tomu nedochádzalo.

Najčastejšie otázky o skladovaní potravín- nájdite svoju odpoveď

Najčastejšie otázky o skladovaní potravín- nájdite svoju odpoveďPublikované: 29.08.2020

1. Je možné predĺžiť životnosť potravín vhodným skladovaním?
Samozrejme. Možností, ako predĺžiť životnosť potravín je hneď niekoľko. Od klasických zásad ukladania potravín na špecifických miestach v chladničke (potraviny vyžadujúce chladnejšie podmienky by sa mali skladovať v spodných priestoroch chladničky, nakoľko je tam najchladnejšie), vhodnou kombináciou uskladnenia (napr. chlieb môžeme skladovať spolu s prekrojeným jablkom či zemiakom- tak ostane dlhšie čerstvý), využitím mrazničky či voľbou vhodných skladovacích boxov a rôznymi vákuovacími metódami.

Najčastejšie otázky o vákuovaní potravín- nájdite svoju odpoveď

Najčastejšie otázky o vákuovaní potravín- nájdite svoju odpoveďPublikované: 19.08.2020

Aké vákuovacie metódy existujú?
Najčastejšie využívanými metódami je vákuovanie do fólií, vákuovacích boxov a vákuovacieho džbánu.
Vákuovanie do fólií je veľmi efektívny, jednoduchý a rýchly proces konzervovania potravín. Funguje na princípe odsatia vzduchu z vákuovej fólie naplnenej potravinami a následným zaletovaním spoja. Na tento proces vákuovania sa vyuužívajú tzv. vákuovacie sety pozostávajúce z vákuovačky/letovačky a vákuovacej fólie.  
Vákuovanie potravín pomocou vákuovacích boxov predstavuje rýchly spôsob uskladnenia nielen pevných, ale aj tekutých jedál. Tento spôsob vákuovania sa nezaobíde bez elektrickej alebo mechanickej vákuovacej pumpy, ktorou je potrebné odsať všetok vzduch z vákuovacieho boxu.
Vákuovací džbán je jedným z moderných spôsobov predĺženia životnosti nápojov z čerstvého ovocia či zeleniny. Funguje na rovnakom princípe ako vákuovacie boxy, preto je potrebné zaobstarať si k nemu taktiež vákuovaciu pumpu.

Ako sa predĺži životnosť potravín po vákuovaní? Pozrite si náš prehľad

Ako sa predĺži životnosť potravín po vákuovaní? Pozrite si náš prehľadPublikované: 01.08.2020

Vákuovanie je dnes považované za jeden z najmodernejších spôsobov predlžovania životnosti potravín. Tento spôsob využívajú nielen mladí ľudia či rodiny, ale aj ľudia v pokročilom veku. Dôvodom je zníženie plytvania potravinami, efektívne plánovanie jedálnička, zlepšenie stravovacích návykov a taktiež šetrenie nákladov.

Tipy na grilovanie: vyťažte z neho maximum!

Tipy na grilovanie: vyťažte z neho maximum!Publikované: 11.07.2020

Grilovacia sezóna je v plnom prúde a vy sa neviete dočkať, kedy znova „prevetráte“ svoj obľúbený gril a predvediete svoje kulinárske umenie? Či už grilujete klasické mäsko, zeleninu, pripravujete kreatívne špízy či chutné ryby, je tu pár vecí, ktoré by ste ako správny gurmán mali vedieť. Veríme, že vás tieto rady posunú v grilovaní o niekoľko levelov vyššie. Poďme na to!

Ročne vyhodíme 1,3 bilióny ton potravín. Ako skoncovať s plytvaním?

Ročne vyhodíme 1,3 bilióny ton potravín. Ako skoncovať s plytvaním?Publikované: 08.07.2020

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, koľko jedla vlastne vyhodíte? A je úplne jedno, či ste to prehnali s nákupom alebo prípravou nedeľného obeda. Každý rok skončí v kontajneroch tretina všetkého jedla, ktoré by mohlo nasýtiť až tri miliardy ľudí. Ako teda obmedziť plytvanie? Stačí dodržiavať niekoľko jednoduchých zásad.

Plýtvání potravinami jako problém současnosti. Jen v Česku se ročně vyhodí 829 851 tun potravin

Plýtvání potravinami jako problém současnosti. Jen v Česku se ročně vyhodí 829 851 tun potravinPublikované: 11.03.2019

Plýtvání potravinami představuje významný sociální, ekologický a ekonomický problém současné společnosti, který byl dlouho opomíjen. Odborníci se mu začali věnovat až po roce 2000. Jen pro představu – potravinový odpad tvoří v Česku asi 30 % veškerého odpadu tuzemských domácností. A to není rozhodně málo. Co udělat, abyste pomohli tuto nepříjemnou statistiku snížit? Odpovědí mohou být vakuovací systémy Status.

Uchovávání potravin ve vakuu nabízí řadu výhod

Uchovávání potravin ve vakuu nabízí řadu výhodPublikované: 11.02.2019

O plýtvání potravin jsme se zmínili už v předchozím článku. Znovu ale musíme zopakovat, že tento jev představuje významný sociální, ekologický a ekonomický problém současné společnosti. Podle posledních odhadů tvoří potraviny až 30 % veškerého odpadu domácností. Snížení tohoto alarmujícího čísla je přitom nesmírně snadné. Stačí při nákupu přemýšlet a potraviny vhodně uchovávat. K tomu vám poslouží vakuovací systémy a storage boxy značky Status.
Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
 
Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.