Status GASTRO 478505, 10l
Vákuovanie pre začiatočníkov: Plytváte potravinami? Zistite to!Publikované: 27.02.2021
Vedeli ste, že priemerný Slovák vyhodí ročne približne 111 kíl potravín? Že vizuálne nepríťažlivé potraviny sa do našich obchodov ani nedostanú a že plytvanie začína už pri pestovaní? Potraviny musia zvládnuť dlhú a náročnú cestu na to, aby sa dostali až k vám domov. A mnoho z nich sa dokonca nikdy nespotrebuje. Aké sú štatistiky a čo môžete urobiť pre ich záchranu?
„Nárazové“ nákupy potravín dokážu ušetriť čas aj peniazePublikované: 20.02.2021
Dnešná doba nás núti viac premýšľať nad tým, čo vlastne potrebujeme a bez čoho sa prekvapivo zaobídeme dlhšiu dobu. Jednou z vecí, bez ktorej by sme však neprežili je potrava. Do obchodov nás preto najčastejšie vyženie hlad. Často však nakupujeme v nevhodnej chvíli (keď sme hladní) alebo impulzívne (necháme sa zlákať akciami, novinkami a „výhodnými“ baleniami). Ako to teda urobiť, aby sme nepodliehali „nákupnej horúčke“, zostali nohami pevne na zemi a ušetrili čas aj peniaze? Čítajte ďalej.
Najčastejšie otázky o skladovaní potravín- nájdite svoju odpoveďPublikované: 29.08.2020
1. Je možné predĺžiť životnosť potravín vhodným skladovaním?
Samozrejme. Možností, ako predĺžiť životnosť potravín je hneď niekoľko. Od klasických zásad ukladania potravín na špecifických miestach v chladničke (potraviny vyžadujúce chladnejšie podmienky by sa mali skladovať v spodných priestoroch chladničky, nakoľko je tam najchladnejšie), vhodnou kombináciou uskladnenia (napr. chlieb môžeme skladovať spolu s prekrojeným jablkom či zemiakom- tak ostane dlhšie čerstvý), využitím mrazničky či voľbou vhodných skladovacích boxov a rôznymi vákuovacími metódami.
Samozrejme. Možností, ako predĺžiť životnosť potravín je hneď niekoľko. Od klasických zásad ukladania potravín na špecifických miestach v chladničke (potraviny vyžadujúce chladnejšie podmienky by sa mali skladovať v spodných priestoroch chladničky, nakoľko je tam najchladnejšie), vhodnou kombináciou uskladnenia (napr. chlieb môžeme skladovať spolu s prekrojeným jablkom či zemiakom- tak ostane dlhšie čerstvý), využitím mrazničky či voľbou vhodných skladovacích boxov a rôznymi vákuovacími metódami.