101.90 €
Doprava zdarma
Skladom
Pridať do zoznamu prianí Strážny pes

Status FamilyVac FV500

Prečítajte si

Už na prvý pohľad je najjednoduchší na použitie. Chcieť ho budú ľudia, ktorí uprednostňujú praktičnosť pri skladovaní potravín a nevakuujú väčšie množstvo potravín naraz. Výborný pre menšie kuchyne, pretože ho môžme uschovať do takmer každej zásuvky.

- Automatický a manuálny režim vákuovania pre krehké potraviny
- Podtlak 650 mbar
- Výkon čerpadla 12l/min
- Životnosť cca 6 000 vákuovacích cyklov
- Zberná nádobka na kvapaliny
- Canister funkcia
- Rozmery: 385 x 176 x 78 mm
- Hmotnosť prístroja: 2,2kg

Balenie obsahuje:
- prístroj FV500
- 3 malé vrecká 200 x 280 mm
- 3 veľké vrecká 280 x 360 mm
- 1 úzka rolka 200 x 1500 mm
- 1 široká rolka 280 x 1500 mm
- 1 nôž na reazanie fólie
- Hadica pre vysatie vzduchu z boxov

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
 
Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
 

Už na prvý pohľad je najjednoduchší na použitie. Chcieť ho budú ľudia, ktorí uprednostňujú praktičnosť pri skladovaní potravín a nevakuujú väčšie množstvo potravín naraz. Výborný pre menšie kuchyne, pretože ho môžme uschovať do takmer každej zásuvky.

- Automatický a manuálny režim vákuovania pre krehké potraviny
- Podtlak 650 mbar
- Výkon čerpadla 12l/min
- Životnosť cca 6 000 vákuovacích cyklov
- Zberná nádobka na kvapaliny
- Canister funkcia
- Rozmery: 385 x 176 x 78 mm
- Hmotnosť prístroja: 2,2kg

Balenie obsahuje:
- prístroj FV500
- 3 malé vrecká 200 x 280 mm
- 3 veľké vrecká 280 x 360 mm
- 1 úzka rolka 200 x 1500 mm
- 1 široká rolka 280 x 1500 mm
- 1 nôž na reazanie fólie
- Hadica pre vysatie vzduchu z boxov

Vákuovanie pre začiatočníkov: osvojte si spôsoby, ako neplytvať potravinami

Vákuovanie pre začiatočníkov: osvojte si spôsoby, ako neplytvať potravinamiPublikované: 06.03.2021

Ročne sa na svete vyhodí 1,3 miliardy ton potravín, ktoré by niekde inde mohli zachrániť životy. Kvôli tomuto číslu vyhadzujeme von oknom nemalé sumy peňazí, drancujeme prírodné zdroje potrebné na výrobu potravín, plytváme vynaloženou energiou a prácou iných ľudí. Objemy vyhodených potravín však máme vo svojich rukách a je v našich silách ich zredukovať. Stačí, ak budeme lepšie plánovať, skladovať, budeme sa o problematiku zaujímať a budeme ju chcieť riešiť. Každý z nás môže podniknúť kroky k zníženiu množstva vyhodených potravín. Dnes vám prinášame pár tipov, ako na to...

Vákuovanie pre začiatočníkov: Plytváte potravinami? Zistite to!

Vákuovanie pre začiatočníkov: Plytváte potravinami? Zistite to!Publikované: 27.02.2021

Vedeli ste, že priemerný Slovák vyhodí ročne približne 111 kíl potravín? Že vizuálne nepríťažlivé potraviny sa do našich obchodov ani nedostanú a že plytvanie začína už pri pestovaní? Potraviny musia zvládnuť dlhú a náročnú cestu na to, aby sa dostali až k vám domov. A mnoho z nich sa dokonca nikdy nespotrebuje. Aké sú štatistiky a čo môžete urobiť pre ich záchranu?

„Nárazové“ nákupy potravín dokážu ušetriť čas aj peniaze

„Nárazové“ nákupy potravín dokážu ušetriť čas aj peniazePublikované: 20.02.2021

Dnešná doba nás núti viac premýšľať nad tým, čo vlastne potrebujeme a bez čoho sa prekvapivo zaobídeme dlhšiu dobu. Jednou z vecí, bez ktorej by sme však neprežili je potrava. Do obchodov nás preto najčastejšie vyženie hlad. Často však nakupujeme v nevhodnej chvíli (keď sme hladní) alebo impulzívne (necháme sa zlákať akciami, novinkami a „výhodnými“ baleniami). Ako to teda urobiť, aby sme nepodliehali „nákupnej horúčke“, zostali nohami pevne na zemi a ušetrili čas aj peniaze? Čítajte ďalej.

Toto je 5 potravín, ktoré sa vám najrýchlejšie pokazia + tipy, ako tomu predchádzať

Toto je 5 potravín, ktoré sa vám najrýchlejšie pokazia + tipy, ako tomu predchádzaťPublikované: 09.11.2020

Zhruba tretina celého môjho nakúpeného jedla končí v odpadkovom koši. Len v Česku vyhodíme každý rok cca 200 ton jedla. A lepšie na tom nie sú ani naši slovenskí susedia. Tí podľa štatistík vyhodia 111 ton, čo je menej než v Česku, no aj tak ich toto číslo posunulo na ôsmu priečku najväčších plytvačov v EÚ. Jak však túto nemilú štatistiku zmeniť? Základom je zistiť, ktoré potraviny sa pokazia najrýchlejšie a čo urobiť preto, aby k tomu nedochádzalo.

Pripravte si jedlo na celý týždeň dopredu! S vákuovacími boxami je to hračka

Pripravte si jedlo na celý týždeň dopredu! S vákuovacími boxami je to hračkaPublikované: 10.10.2020

Vákuovanie potravín predstavuje jeden z najefektívnejších spôsobov ich skladovania. Potraviny uložené vo vákuovacích boxoch a dózach totiž vydržia až päťkrát dlhšie ako potraviny, ktoré uložíte do chladničky len tak. Navyše máte neustály prehľad o trvanlivosti (a napokon aj zásobách potravín), takže obmedzíte ich plytvanie, s čím neodmysliteľne súvisí aj finančná úspora. Navyše si môžete pripraviť jedlo aj na niekoľko dní dopredu.

Najčastejšie otázky o skladovaní potravín- nájdite svoju odpoveď

Najčastejšie otázky o skladovaní potravín- nájdite svoju odpoveďPublikované: 29.08.2020

1. Je možné predĺžiť životnosť potravín vhodným skladovaním?
Samozrejme. Možností, ako predĺžiť životnosť potravín je hneď niekoľko. Od klasických zásad ukladania potravín na špecifických miestach v chladničke (potraviny vyžadujúce chladnejšie podmienky by sa mali skladovať v spodných priestoroch chladničky, nakoľko je tam najchladnejšie), vhodnou kombináciou uskladnenia (napr. chlieb môžeme skladovať spolu s prekrojeným jablkom či zemiakom- tak ostane dlhšie čerstvý), využitím mrazničky či voľbou vhodných skladovacích boxov a rôznymi vákuovacími metódami.

Najčastejšie otázky o vákuovaní potravín- nájdite svoju odpoveď

Najčastejšie otázky o vákuovaní potravín- nájdite svoju odpoveďPublikované: 19.08.2020

Aké vákuovacie metódy existujú?
Najčastejšie využívanými metódami je vákuovanie do fólií, vákuovacích boxov a vákuovacieho džbánu.
Vákuovanie do fólií je veľmi efektívny, jednoduchý a rýchly proces konzervovania potravín. Funguje na princípe odsatia vzduchu z vákuovej fólie naplnenej potravinami a následným zaletovaním spoja. Na tento proces vákuovania sa vyuužívajú tzv. vákuovacie sety pozostávajúce z vákuovačky/letovačky a vákuovacej fólie.  
Vákuovanie potravín pomocou vákuovacích boxov predstavuje rýchly spôsob uskladnenia nielen pevných, ale aj tekutých jedál. Tento spôsob vákuovania sa nezaobíde bez elektrickej alebo mechanickej vákuovacej pumpy, ktorou je potrebné odsať všetok vzduch z vákuovacieho boxu.
Vákuovací džbán je jedným z moderných spôsobov predĺženia životnosti nápojov z čerstvého ovocia či zeleniny. Funguje na rovnakom princípe ako vákuovacie boxy, preto je potrebné zaobstarať si k nemu taktiež vákuovaciu pumpu.

Ako sa predĺži životnosť potravín po vákuovaní? Pozrite si náš prehľad

Ako sa predĺži životnosť potravín po vákuovaní? Pozrite si náš prehľadPublikované: 01.08.2020

Vákuovanie je dnes považované za jeden z najmodernejších spôsobov predlžovania životnosti potravín. Tento spôsob využívajú nielen mladí ľudia či rodiny, ale aj ľudia v pokročilom veku. Dôvodom je zníženie plytvania potravinami, efektívne plánovanie jedálnička, zlepšenie stravovacích návykov a taktiež šetrenie nákladov.

Tipy na grilovanie: vyťažte z neho maximum!

Tipy na grilovanie: vyťažte z neho maximum!Publikované: 11.07.2020

Grilovacia sezóna je v plnom prúde a vy sa neviete dočkať, kedy znova „prevetráte“ svoj obľúbený gril a predvediete svoje kulinárske umenie? Či už grilujete klasické mäsko, zeleninu, pripravujete kreatívne špízy či chutné ryby, je tu pár vecí, ktoré by ste ako správny gurmán mali vedieť. Veríme, že vás tieto rady posunú v grilovaní o niekoľko levelov vyššie. Poďme na to!

Ročne vyhodíme 1,3 bilióny ton potravín. Ako skoncovať s plytvaním?

Ročne vyhodíme 1,3 bilióny ton potravín. Ako skoncovať s plytvaním?Publikované: 08.07.2020

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, koľko jedla vlastne vyhodíte? A je úplne jedno, či ste to prehnali s nákupom alebo prípravou nedeľného obeda. Každý rok skončí v kontajneroch tretina všetkého jedla, ktoré by mohlo nasýtiť až tri miliardy ľudí. Ako teda obmedziť plytvanie? Stačí dodržiavať niekoľko jednoduchých zásad.

Uchovávání potravin ve vakuu nabízí řadu výhod

Uchovávání potravin ve vakuu nabízí řadu výhodPublikované: 11.02.2019

O plýtvání potravin jsme se zmínili už v předchozím článku. Znovu ale musíme zopakovat, že tento jev představuje významný sociální, ekologický a ekonomický problém současné společnosti. Podle posledních odhadů tvoří potraviny až 30 % veškerého odpadu domácností. Snížení tohoto alarmujícího čísla je přitom nesmírně snadné. Stačí při nákupu přemýšlet a potraviny vhodně uchovávat. K tomu vám poslouží vakuovací systémy a storage boxy značky Status.

Vákuové pomôcky (všetko čo ste chceli vedieť)

Vákuové pomôcky (všetko čo ste chceli vedieť)Publikované: 24.02.2016

     Na každodenné skladovanie ovocia, zeleniny, chleba, salámov, syrov, sladkostí, zbytkov navareného jedla, pokrmov na zajtra, omáčok, polievok a iného. Potešte sa usporiadanosti v skrini a chladničke, maximálne využitým priestorom a čerstvým vzduchom, lebo potraviny sú nepriepustne uzavreté. Len vákuovým skladovaním, odčerpaním vzduchu z balenia pomocou elektrického alebo ručného vákuového odsávača, vytvoríme prostredie, v ktorom je trvanlivosť potravín predĺžená. Všetci, ktorí sme už s vákuovým skladovaním už zoznámili, ich vrelo doporučujeme
Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
 
Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.